Overvallers met messen en bijlen sluiten personeel supermarkt op in koelcel

VIDEOEen supermarkt in het Gelderse Lent is vanochtend in alle vroegte overvallen. Vier daders dreven zeven personeelsleden naar binnen onder bedreiging van messen en bijlen. De personeelsleden werden opgesloten in de koelcel.

Dat gebeurde rond 6.00 uur, bevestigt een politiewoordvoerder. De overvallers van Supermarkt Jan Linders aan de Frankrijkstraat gingen er met een buit vandoor. Om wat voor buit het precies gaat is onduidelijk. 

De overvallers droegen maskers en wachtten het personeel op bij het openen van de supermarkt. Of er iemand gewond is geraakt, is onduidelijk. Slachtofferhulp is aanwezig. De politie is een groot onderzoek begonnen. Een gebied rond de supermarkt is afgezet. De supermarkt blijft de komende uren gesloten. 

Andere overvallen

De overval in Lent vertoont gelijkenissen met andere overvallen in en rondom Nijmegen deze maand. Ook in Groesbeek dreigden gemaskerde overvallers met messen en bijlen. Bij een overval op een Lidl in Nijmegen dreigden drie daders met messen. Personeel werd vastgebonden. Voor die overval zijn twee jonge mannen gearresteerd. In oktober werd de Jumbo in de Nijmeegse wijk Malvert nog overvallen.

Volledig scherm
© Roland Heitink/ Persbureau Heitink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement