Het geïmproviseerde tentenkamp met grasveld in Ter Apel.
Volledig scherm
Het geïmproviseerde tentenkamp met grasveld in Ter Apel. © ANP / ANP

Paar honderd asielzoekers moeten gedwongen buiten slapen in Ter Apel, COA vindt geen onderdak

UpdateBij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten naar schatting zeker 200 tot 250 asielzoekers komende nacht buiten slapen. Er is vandaag wel geprobeerd mensen elders onder te brengen, maar dat is niet gelukt, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

 1. Reacties op stikstofrapport: ‘Er zit een duidelijke tegenstelling in de conclusie van Remkes’
  14

  Reacties op stik­stofrap­port: ‘Er zit een duidelijke tegenstel­ling in de conclusie van Remkes’

  ‘Het zou veel logischer zijn de huidige wetgeving aan te passen om daarmee de juridische druk op vergunningverlening en bijvoorbeeld bouw weg te nemen’ en ‘Is het niet zo dat wanneer je bepaalde daden verricht, je het recht op welke vorm van medeleven en rechten verspeelt?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 7 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”