Emma de Waal met rechts Mustang, die overleed tijdens de blikseminslag in Maarheeze. Links  Riane die de klap wel overleefde. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Emma de Waal met rechts Mustang, die overleed tijdens de blikseminslag in Maarheeze. Links Riane die de klap wel overleefde. (archieffoto) © -

Paardeneigenaren rouwen na fatale blikseminslag: ‘Het leek een massagraf’

De enorme klap woensdagmiddag in het weiland van Jack Ogier dreunt nog hard na in Maarheeze. Zeven paarden kwamen om bij een blikseminslag. Ook bij de eigenaren van de paarden is de verslagenheid groot. ,,Als de bliksem een minuut later was ingeslagen, waren ze alle 26 dood geweest.”

  1. Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoekers in door COA gekocht hotel
    PREMIUM
    met video

    Albergen voelt zich ‘belazerd’ na gedwongen opvang van 300 asielzoe­kers in door COA gekocht hotel

    Burgemeester Wilmien Haverkamp van Tubbergen is boos en vindt het ‘bijzonder triest’ dat het kabinet haar heeft ‘overvallen’ met de komst van een azc in Landhotel 't Elshuys in Albergen. Op een ingelaste persconferentie in haar gemeentehuis sprak ze haar verontwaardiging uit over de manier waarop staatssecretaris Eric van der Burg de komst van 300 asielzoekers heeft aangekondigd. ,,We hebben zo’n mooie democratie, waarom wordt dat nu van hogerhand opgelegd?”