Volledig scherm
PREMIUM
Het Duits-Nederlandse tankbataljon tijdens de jaarlijkse trainingssessie SOB/SOMS in Duitsland. © ANP

‘Pang Pang’ roepen hoeft niet meer bij de landmacht

‘Pang pang’ roepen tijdens militaire oefeningen omdat er geen kogels voor handen zijn. Het was vier jaar terug een pijnlijke situatie voor de landmacht, maar de tijden zijn veranderd. Op de schietbaan in Duitsland ligt zoveel munitie dat militairen het bijna niet op krijgen.

‘Heeft iedereen oordoppen in?’, klinkt het uit de speaker op een uitkijkpunt van de Duitse hei vlakbij Bergen. Het aftellen voor de schietserie van vier tanks is begonnen, maar de knal die even later klinkt is ook met gehoorbescherming nog steeds oorverdovend. De tanks vuren precies tegelijk op hetzelfde doel om een denkbeeldige vijand de schrik van hun leven te bezorgen. 

  1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

    Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

    De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.