Wrakstukken van vlucht MH17 in de regio Donets in Oekraïne.
Volledig scherm
Wrakstukken van vlucht MH17 in de regio Donets in Oekraïne. © EPA

‘Paniek bij politie: Russische hackers diep in systemen tijdens MH17-onderzoek’

De Russische buitenlandse veiligheidsdienst SVR heeft Nederland in 2017 een gevoelige klap toegebracht. Hackers van die dienst bleken doorgedrongen tot diep in de systemen van de Nederlandse politie, die op dat moment ook bezig was met het strafrechtelijk onderzoek naar het neerschieten van vlucht MH17. Wat de hackers meenamen, is niet duidelijk. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. MH17-proces: Amerikanen geven satellietbeelden van Buk-raket definitief niet prijs
  Play
  Video

  MH17-pro­ces: Amerikanen geven satelliet­beel­den van Buk-raket definitief niet prijs

  Ondanks herhaalde verzoeken van het Openbaar Ministerie en de rechtbank geven de Verenigde Staten definitief niet meer informatie over satellietbeelden waarop de lancering te zien zou zijn van de Buk-raket die vlucht MH17 heeft neergehaald. Dat zou niet kunnen om ‘de bronnen van inlichtingen te beschermen’, bleek vanochtend tijdens de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van het MH17-proces.