Volledig scherm
De verkeerstoren van vliegveld Rotterdam The Hague Airport © ANP

Parkeren bij kleine vliegvelden steeds duurder

Parkeren op veel kleinere luchthavens in Nederland en over de grens in België en Duitsland wordt steeds duurder. Volgens een inventarisatie van Vliegveldinfo.nl is parkeren bij Eindhoven Airport nu zelfs duurder dan op Schiphol. 

De prijsvergelijker keek begin april naar de kosten van parkeren op zestien luchthavens waar Nederlanders veel gebruik van maken. Vooral Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn flink duurder geworden in vergelijking met een jaar geleden. In Eindhoven ging de prijs voor een week parkeren met gemiddeld met tien procent omhoog naar 66 euro. Hoe eerder een parkeerplaats wordt gereserveerd bij de Eindhovense luchthaven, hoe voordeliger. Wacht je tot het laatste moment met het reserveren van een parkeerplaats, kan de prijsstijging oplopen tot 21 procent. In Rotterdam gingen de prijzen omhoog met 12,5 procent tot 58,50 euro.

Parkeren op Schiphol werd ondertussen juist 5 euro goedkoper voor drie dagen en 2,50 euro goedkoper voor acht dagen. Schiphol bleef met 67,50 euro voor een week stallen van de auto wel een van de duurste vliegvelden uit het onderzoek. Het voordeligste vliegveld uit de vergelijking is wederom Groningen Airport Eelde. Daar kostte drie dagen parkeren 12,50 euro en moet voor een week moest 35 euro worden betaald.

België duurst

Vroeger stonden de Duitse vliegvelden dichtbij de grens bekend als goedkoop alternatief, maar dit prijsvoordeel verdwijnt volgens Vliegveldinfo.nl. De vliegvelden waren al duur voor een weekend en worden steeds duurder voor langer parkeren. België blijft niettemin het duurst. Een week of acht dagen parkeren op een vliegveld bij de zuiderburen kostte gemiddeld 74 euro.

Volledig scherm
Op Eindhoven Airport is parkeren nu duurder dan bij Schiphol © Jean Pierre Reijnen