Volledig scherm
© anp

Partij voor de Dieren: Lenen panda's onaanvaardbaar

Dat Nederland twee panda's leent van China is ,,onaanvaardbaar''. Dat zegt Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Ze is woest over het nieuws dat deze week bekend werd tegen de achtergrond van het staatsbezoek aan China van koning Willem-Alexander.

Quote

Het heen en weer gesleep van deze kwetsbare soort is onaanvaard­baar

Marianne Thieme - Partij voor de Dieren

,,Het uitwisselen van zeldzame dieren om ze ten toon te stellen, is niet meer van deze tijd en zou al helemaal geen onderdeel moeten zijn van een handelsmissie naar een land waar op grote schaal mensen- en dierenrechten worden geschonden.'' China kwam ook in opspraak door dierenmishandeling. Zo waren er berichten over angorakonijnen die onverdoofd werden ,,geplukt'' en worden op straat levende vissen en schildpadjes in sleutelhangers verkocht.

,,Het heen en weer gesleep van deze kwetsbare soort is onaanvaardbaar en de welzijnsrisico's wegen niet op tegen het belang van Ouwehands Dierenpark dat met de panda's hoopt meer bezoekers te trekken'', zegt Thieme over de panda's. Ze heeft het kabinet vragen gesteld.

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”