Emile Roemer naast Jesse Klaver
Volledig scherm
Emile Roemer naast Jesse Klaver © ANP

Partijen vallen Roemer keihard aan over zorgplan

De SP wil dat het zorgsysteem volledig op de schop gaat. De partij wil af van de marktwerking en het eigen risico. Maar de andere partijen denken niet dat die plannen financieel haalbaar zijn, zo bleek tijdens het debat over de begroting voor volgend jaar.

 1. Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘Wat u ook aanhangt, deze mensen hebben hulp nodig’
  15

  Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘Wat u ook aanhangt, deze mensen hebben hulp nodig’

  ‘De beelden die u en ik gezien hebben gaan elk voorstellingsvermogen te boven, deze mensen moeten geholpen worden’ en ‘Het probleem met Ongehoord Nederland is voornamelijk dat ze niet voldoen aan journalistiek van hoor en wederhoor’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 8 februari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?