Pas gewassen auto's en gelapte ramen krijgen te maken met Saharazand

videoGrote kans dat we begin volgende week een behoorlijke hoeveelheid Saharastof deze kant op krijgen. En dat zorgt voor vieze auto's en tuinmeubels als het gaat regenen, maar ook mooie zonsopkomsten en - ondergangen. Dat meldt Weerplaza. 

11 reacties

 • Ritzo Van der meij

  4 maanden geleden
  In tegenstelling tot wat je leest is het geen zand. De Sahara was vroeger een zee en wat je krijgt zijn overblijfselen van dode zeedieren. Eigenlijk is het een enorme pot stikstof verbindingen gelijk kunstmest. Als je de stikstofregels van ons land strikt gaat volgen mag na zo’n zandbui de komende 10 jaar geen rundvee , schapen en kippen worden gefokt. Tevens mag er dan ook 20 jaar geen enkel huis worden gebouwd. Denk daar maar eens over na !
 • John Lammers

  4 maanden geleden
  Nooit geweten dat sharazand de auto's uitzoekt. Inventief spul.
 • J. Linckens

  4 maanden geleden
  Is er iemand die weet of het als ophoogzand gebruikt kan worden?
 • R. de Heer

  4 maanden geleden
  @Kortekaas ... een landje zo groot als een speldeprik op de wereldkaart jaagt zn inwoners op torenhoge verduurzaamheidskosten om het milieu te redden ... ga eens in azië kijken... met name india maakt er een puinhoop van.. 80% van Amerika draaien de huishoudens op energievretende airco's, afgeschreven dieselwagens worden gexporteerd naar Afrika... leuk als jij vind dat we het moreel gezien verplicht zijn. Ik vind dat de grootste landen en dus de groootste vervuilers het voortouw moeten nemen
 • Cees van den Blink

  4 maanden geleden
  Lekker dan.