Tweede kerstdag 2016. Grote kans dat het er tijdens Pasen niet heel anders uitziet.
Volledig scherm
Tweede kerstdag 2016. Grote kans dat het er tijdens Pasen niet heel anders uitziet. © ANP/Koen van Weel

Pasen wordt kouder dan kerst

Het wordt deze Pasen kouder dan kerst. Vorig jaar hadden we een warme kerst met temperaturen rond de 12 graden. Tijdens komende paasdagen wordt het slechts 10 graden.

Volgens weerman Wilfred Janssen van Weerplaza is de bizarre vergelijking vooral te wijten aan de warme kerst. ,,Met 12 graden was het toen bovengemiddeld warm voor de tijd van het jaar.''

Een normale middagtemperatuur voor halverwege april ligt tussen de 11 en 14 graden. Aankomende Pasen wordt het met 10 graden dus iets frisser dan normaal.

Volgens Janssen worden het wisselvallige paasdagen. Regenbuien en zon zullen elkaar regelmatig afwisselen. Vooral maandag verwacht de weerman grijs en nat weer. 

Widget door Weerplaza

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.