Volledig scherm
© ANP

Patrick van der Eem aangehouden na inbraak

De Antilliaans-Nederlandse ondernemer Van der Eem kan niet uit handen blijven van de politie. Hij is afgelopen maandagnacht opgepakt op verdenking van een inbraak in het Gelderse Oosterbeek. Dit melden bronnen bij justitie aan de Telegraaf.

De 39-jarige Van der Eem werd vier jaar geleden bekend door zijn rol in een uitzending van Peter R. de Vries, waarbij hij in zijn auto Joran van der Sloot met een verborgen camera uitspraken uitlokte over de moord op de Amerikaanse Natalee Holloway.

In de vroege ochtend van oudjaarsdag werd hij met twee anderen opgepakt bij Wageningen. Kort daarvoor zouden zij een ramkraak hebben gepleegd bij wintersportwinkel de Skihut in Oosterbeek. Eerder dit jaar werd ook al een ramkraak gepleegd op de Skihut.

Vorig jaar werd Van der Eem nog opgepakt bij een politiecontrole. Op de A12 in Arnhem werd Van der Eem aangehouden en geboeid afgevoerd. Volgens de Telegraaf werd in zijn auto een grote hoeveelheid peperdure zonnebrillen gevonden. Daarnaast lag er inbrekerswerktuig in de auto.