Burgemeester van Breda Paul Depla tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Breda Paul Depla tijdens de persconferentie. © ANP

Paul Depla: Landelijke maatregelen worden steeds overbodiger

Het kabinet moet gemeenten veel meer speelruimte geven om te zorgen dat Nederlanders goed uit de coronacrisis komen. Dat stelt Paul Depla, voorzitter van de VNG-commissie Sociale Impact Covid-19. Hij vindt de landelijke maatregelen die Den Haag oplegt, steeds overbodiger worden bij verdere heropening van de samenleving. 

14 reacties

 • Cornelis van den Blink

  1 jaar geleden
  Weer een expert die het beter weet.
 • C. K.

  1 jaar geleden
  @Ellen van Dijk - Zo ontzettend met je eens!!! Al die groepen met eigen belangen. Heel goed bedoeld, uiteraard. Maar je voelt de uitwassen al aankomen. Met als (grote kans) gevolg een stijging van besmettingen en weer terug naar aanscherping van maatregelen. En zo jojo'en we verder. Niet doen dus!
 • H.J. Robroek

  1 jaar geleden
  Laat wat fietsenstallingen bouwen
 • Toby Louwen

  1 jaar geleden
  Natuurlijk heeft meneer Depla een punt. Immers, de geschiedenis laat ons zien dat een centraal geplande samenleving niet werkt, met in extremis de DDR en USSR als gefaalde voorbeelden. 30 Jaar geleden oordeelden we over de mensen in die landen die uren in een rij bij de bakker aanschoven. Look at us now..... Maar meneer Depla is ook partijpoliticus, en die willen macht boven al het andere. En die macht ligt nu centraal en dat vindt meneer Depla wellicht niet zo tof?
 • J dijs

  1 jaar geleden
  Merkwaardig! De burgemeesters hebben eerder aangegeven centrale sturing te willen omwille van o.a. het waterbedeffect. Willen ze nu scoren? Begrijp ik van de Brabantse burgemeesters wel. Daar ging afgelopen jaar alles top: corona keam uit China, geen enorme piek en ellende in B., Carnaval 2 jaar achter elkaar geen bron, geen avondklok rellen met name niet in DenBosch&Breda, fieldlab totaal verkeert ingeschat en eigen horeca gefrustreerd. Top idee, Depla!
 1. Reacties op Mathieu van der Poel: ‘Ik had precies hetzelfde gedaan: m’n bed uit en ze toespreken’
  19

  Reacties op Mathieu van der Poel: ‘Ik had precies hetzelfde gedaan: m’n bed uit en ze toespreken’

  ‘Het is een schande dat een hotel dat wielrenners onderdak biedt die een WK moeten rijden, niet voorkomt dat zij geen goede nachtrust hebben’ en ‘Maatregelen zullen pas weer genomen worden als studenten in een tentje in een park slapen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 27 september verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.