Volledig scherm
Alexander Pechtold. © ANP

Pechtold: bij val kabinet geen tijd verliezen

Als de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV tot niets leiden en nieuwe verkiezingen nodig zijn, dan wil D66 voorkomen dat er veel tijd verloren gaat. In het tv-programma Nieuwsuur zei D66-leider Alexander Pechtold dat in dat geval de Tweede Kamer zelf het initiatief moet nemen om tot structurele hervormingen te komen.

Pechtold wil dat Nederland hoe dan ook aan de Europese eis voldoet dat het begrotingstekort volgend jaar niet hoger is dan 3 procent van het bruto binnenlands product.

Een bekend pleidooi van D66 is een stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd. Vandaag zei Pechtold dat wat hem betreft volgend jaar die leeftijd al meteen met 6 maanden kan worden verhoogd.

 1. Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’
  PREMIUM
  Video

  Tessa maakte een film over haar overleden vader: ‘Beste therapie ooit’

  Ze was pas twaalf. En wat weet je nou eigenlijk van je ouders als je twaalf bent? Niet veel, besefte Tessa Moors. Zou ze haar vader na zijn dood daarom snel vergeten? Wist ze wel genoeg over de man die plots uit haar leven werd weggerukt? In een poging hem beter te leren kennen, maakte ze een film over hem met de herinneringen van anderen. Haar manier van rouwverwerking. ,,En het bleek betere therapie dan al die gesprekken met de psychiater bij elkaar.’’
 2. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

  Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

  Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.