Premier en VVD-leider Mark Rutte spreekt vrijdag een voorbijganger in het centrum van Tilburg. Rutte bracht een bezoek aan Brabant en Limburg tijdens de VVD campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Volledig scherm
Premier en VVD-leider Mark Rutte spreekt vrijdag een voorbijganger in het centrum van Tilburg. Rutte bracht een bezoek aan Brabant en Limburg tijdens de VVD campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. © ANP

Peiling: gat tussen VVD en PVV wordt steeds groter

Enkele weken voor de verkiezingen op 12 september ontlopen de SP en de VVD elkaar nog steeds niet veel. Dat valt vandaag op te maken uit een peiling van Maurice de Hond.

 1. Ex-VVD’er Ronald L. opgepakt na intimideren journalisten en politie: ‘Je kunt maar beter vluchten’
  aangiftes

  Ex-VVD’er Ronald L. opgepakt na intimide­ren journalis­ten en politie: ‘Je kunt maar beter vluchten’

  Een voormalig kandidaat-raadslid voor de VVD in Almere is zaterdag opgepakt nadat hij een video publiceerde waarin hij aangaf dat bepaalde journalisten op een zwarte lijst staan en beter kunnen vluchten of ontslag nemen voor hen iets wordt aangedaan. Ook riep hij demonstranten op om geweld te plegen tegen agenten. Het Openbaar Ministerie spreekt van ‘dwingende en smadelijke uitlatingen’ aan het adres van agenten en journalisten, onder wie een verslaggever van deze krant.
 1. Russen massaal de straat op voor vrijlating Navalny
  Play

  Russen massaal de straat op voor vrijlating Navalny

 2. Noodbevel in Rotterdam na rellen en plunderingen
  Play

  Noodbevel in Rotterdam na rellen en plunderin­gen