Volledig scherm
Geert Wilders geeft toelichting op de afgebroken tussenformatie. © anp

Peiling: meerderheid wil geen PVV in volgend kabinet

Het merendeel van de Nederlanders ziet niets in een nieuw kabinet met de PVV, nu deze partij zijn steun aan de gedoogcoalitie heeft opgezegd. Dat blijkt uit een onderzoek onder 650 mensen in opdracht van RTL Nieuws.

Bijna 65 procent van de ondervraagden vindt dat de PVV geen deel uit moet maken van de volgende regering. Ook vindt 60 procent het niet terecht dat PVV-Kamerlid Geert Wilders is weggelopen bij de onderhandelingen.

Overigens is een kleine meerderheid van de ondervraagden het wel eens met zijn stelling dat Nederland het begrotingstekort niet moet terugdringen tot 3 procent. Wilders zei gisteren dat hij niet mee wil gaan met het 'dictaat van Brussel' om in 2013 het begrotingstekort zover terug te dringen.

Vandaag bleek uit een onderzoek van Maurice de Hond dat een groot deel, 70 procent, van de PVV-stemmers voor die partij blijft kiezen, na het mislukken van de onderhandelingen.

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.