Volledig scherm
© ANP

Pensioendeskundige Dennis van E. verdacht van illegale abortus en dood door schuld

Pensioendeskundige Dennis van E., in wiens huis in Diemen een dode vrouw en een dode baby waren aangetroffen, wordt verdacht van ‘illegale abortus en dood door schuld'. Het Openbaar Ministerie laat weten dat hij langer in voorlopige hechtenis blijft.

Twee weken geleden werd bekend dat Van E. was aangehouden vanwege de vondst van twee overleden personen in zijn appartement in Diemen, enkele dagen eerder. Onduidelijk was wat er precies was gebeurd. Buren vertelden dat Van E. daar al jaren woonde maar dat de vrouw (32 jaar) in zijn woning er nog maar kort was ingetrokken. Ook werd een overleden baby aangetroffen. Onduidelijk is hoeveel maanden oud het kindje was en of het om een voldragen baby ging. Justitie wil daar nu nog niks over zeggen.

De 48-jarige Van E. heeft een lange carrière in de financiële wereld. Als pensioendeskundige verscheen hij zelfs regelmatig in diverse media en op televisie. Bekenden van Van E. waren geschokt door zijn aanhouding en konden het nauwelijks geloven. 

Van E. werd niet meteen na de vondst van de lichamen aangehouden. Eerst werd even gedacht aan een natuurlijke dood van de vrouw en de pasgeboren baby. Nu wordt Van E. er van verdacht illegaal abortus te hebben uitgevoerd en dat de vrouw daarbij is overleden. Diverse omwonenden begrepen dat agenten in het huis ‘een bloedbad’ hadden aangetroffen.

Het is nog onduidelijk of Van E. de vader is van de dood gevonden baby. Justitie wil ook daar nog niks over zeggen. Van E. stond bekend bij zijn buren als een vriendelijke man, een ‘sportschooljongen’ met veel wisselende contacten. De 48-jarige Diemenaar bouwde een succesvolle carrière op in de financiële wereld, maar was enige tijd geleden tijdelijk gestopt met werken ‘omdat hij genoeg had verdiend’. Een oud-collega bevestigt dat. 

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.