Volledig scherm
Het station van Den Bosch werd eerder vanavond ook al ontruimd. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Perrons station Den Bosch vrijgegeven: vuurwapen blijkt vals alarm

Voor de tweede keer vanavond werd het station van Den Bosch ontruimd, ditmaal omdat een man op het perron met een pistool zou zwaaien. Dat blijkt niet te kloppen. 

Eerder op de avond pakte de politie al iemand op die een bommelding had gedaan. De twee incidenten zouden niets met elkaar te maken hebben, volgens de politie. Het treinverkeer was ontregeld, maar inmiddels zijn de trein en het perron weer vrijgegeven. 

Rond kwart over tien vanavond werd een deel van het station opnieuw ontruimd, nadat een 'nogal druk persoon' in de trein heen en weer liep en ruzie maakte met passagiers, waarbij hij een gebaar maakte alsof hij een pistool had. Toen de trein het station binnenreed, werd de man door politie opgewacht en ondervraagd. Er werd niets bij hem aangetroffen, aldus een woordvoerder.

Twee keer

De ontruiming volgt slechts een uur na een ander groot incident op hetzelfde treinstation: om acht uur vanavond werd Den Bosch CS ook ontruimd, toen vanwege een bommelding. Rond kwart over negen kon een verdachte aangehouden worden en werd het station weer vrijgegeven.  

Treinverkeer ontregeld

Door de incidenten op het station werd het treinverkeer in de omgeving ontregeld. Treinpassagier Stijn Smulders meldde op Twitter dat hij door de twee opeenvolgende incidenten vierenhalf uur vastzat in treinen op en neer tussen Utrecht en Den Bosch. 

Stijn Smulders on Twitter

Nu in Den Bosch, maar de deuren gaan niet open, en we staan dus al 10 minuten in een dichte trein. @NS_online , wederom wordt er geen informatie gegeven aan de passagiers. Ik zit inmiddels al 4 en een half uur in treinen op en neer tussen UTR en DB