Arie Kievit
Volledig scherm
© Arie Kievit

Personeel NS gaat volgende week staken: ‘Onbegrijpelijk dat NS het hier op aan laat komen’

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen legt volgende week en de week daarna plaatselijk het werk neer. Het gaat om estafettestakingen van 24 uur, die aankomende woensdag beginnen in de regio noord. In de daaropvolgende dagen zijn andere streken aan de beurt. De acties volgen op de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en vakbonden FNV, CNV en VVMC.

17 reacties

 • Adriaans

  1 maand geleden
  Het uurloon is in alle beroepen te laag om fatsoenlijk de maand door te komen. Er moet gewoon euro's bij komen. Zeggen dat de Nederlanders te lui zijn is onzin.. daar de overuur te zwaar belast wordt heeft het geen zin om overuren temaken. Men moet als werkvolk op het einde vd mnd nog geld over hebben.. en geen dagen. Ik sta achter de staking voor meer geld.
 • Jelle Peters

  1 maand geleden
  Triest dat ze dit gaan doen terwijl er dan allerlei hulpeloze nieuwe middelbare scholieren in de trein zitten die net hun traject proberen te leren kennen. En dus bij een staking direct in paniek gaan zijn. Duidelijk geen verstand die vakbond/ns personeel.
 • E.J. Oosterbroek

  1 maand geleden
  De regering in Den Haag zit overvol in de problemen, het zijn er teveel op op te noemen ze zijn alom bekend. Toch een; in Ter Apel een groot probleem kost ons handen geld, de Nederlanders komen in opstand! Stuur de uitgeprocedeerde asielzoekers terug! Lukt dat niet, pak het Europees aan.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Zo jaag je iedereen weer de auto in.
 • Joop van Kleef

  1 maand geleden
  De NS doet hier net of het een particulier bedrijf is, maar aandelen zijn voor 100% in handen van de staat, dus daar moet eigenlijk mee onderhandeld worden en de Staat mag niet wegkruipen achter de directie van de NS die eigenlijk zetbaas zijn en onder de staat vallen. Aangezien de Staat alle geld wat er maar beschikbaar is uitgeeft aan de bekende Europese doelen heeft deze de prioriteiten niet bij de belangen van het personeel van welke organisatie dan ook.