Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © anp

Personeel opgesloten in kluis bij overval Action

Zeven personeelsleden van de Action in Roosendaal zijn vanochtend opgesloten in een kluis tijdens een overval. De overvallers waren bewapend en stopten het personeel hardhandig weg. De chauffeur die kwam laden en lossen werd mishandeld en daarna ook opgesloten in de kluis.

De twee overvallers dachten daarna ongestoord hun gang te gaan, maar oplettende buurtbewoners vertrouwde het geschreeuw uit de winkel niet en informeerde de politie. Tien agenten gingen meteen naar de discountwinkel in het winkelcomplex GoStores.

De politie zag meteen dat er iets mis was: ze troffen een onbeheerde vrachtwagen en een geopend rolluik aan, zonder een spoor van de chauffeur of het winkelpersoneel. De overvallers vonden ze voorin de winkel en werden direct ingerekend. Ze hadden een handvuurwapen, een slagersmes en een stanleymes bij zich.

Het personeel in de kluis werd door de politie bevrijd. Er waren geen klanten aanwezig in het winkelpand. De chauffeur moest worden verzorgd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De overige personeelsleden kwamen met de schrik vrij.

De identiteit van de overvallers is onbekend, omdat zij nog alle medewerking weigeren aan het onderzoek. Ze worden momenteel vastgehouden in de cel.

  1. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

    Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.