Burgernet-meldingen worden verstuurd vanuit de meldkamer van de politie
Volledig scherm
PREMIUM
Burgernet-meldingen worden verstuurd vanuit de meldkamer van de politie © Rob Voss

Personeelstekort politie raakt nu ook Burgernet: ‘Soms maken we bewuste keuze het niet in te zetten’

De politie wil vaker een melding via Burgernet versturen, maar vanwege personeelskrapte lukt dat onvoldoende. Hiermee laten zij een goede kans liggen om een heterdaadje op te lossen of een vermist persoon (nog sneller) terug te vinden. ,,We balen er zelf ook van omdat die tip van de burger essentieel kan zijn”, aldus centralist Alexander. 

19 reacties

 • Kees Kerpels

  2 maanden geleden
  Dus wat nu een agent of een agente doet daar zoeken jullie dus een vrijwilliger voor die dat gratis gaat doen terwijl er zat mensen zijn die deze administratieve functie wel willen invullen maatvoer niets gaat de zon op.
 • P.C. Kuypers

  2 maanden geleden
  Dit land is ziek! De foute politieke keuzes leiden tot een maatschappelijke ontwrichting! Het Volk is verdeeld en de politiek kijkt weg!
 • van Velthuizen

  2 maanden geleden
  Er is een personeelstekort bij de politie en de criminaliteit blijft maar doorgroeien. Nog even en dan nemen de mensen echt het recht in eigen hand. Gaat goed in dit "gave landje".
 • Piet Ursem

  2 maanden geleden
  Veel respect voor de politie mannen vrouwen, jammer dat hun werk steeds moeilijker wordt. Als we zelf minder overlast veroorzaken tijdens voetbalwedstrijden en betogingen dan hebben ze ook weer tijd om de handhaving op misdaden en geweld op te pakken!
 • A.J.A. Mulder

  2 maanden geleden
  Misschien moet de politie eens ophouden mensen die volledig door alle testen heenkomen, weg te sturen, na dat ze gesproken hebben met een halfbakken psycholoog die jonge mensen vertellen dat ze net niet genoeg overwicht hebben. Op 1 punt worden deze jongere weggestuurd. Iets wat ze gewoon kunnen leren terwijl ze de opleiding doen.