Volledig scherm
De intercity direct uit Breda/Rotterdam waarin een overleden persoon is aangetroffen staat Amsterdam CS stil voor politieonderzoek. © David van Unen

Persoon in trein op Amsterdam Centraal stierf natuurlijke dood

Op een toilet in een trein op Amsterdam Centraal is donderdagmiddag een overleden persoon gevonden. Dat meldt de politie. De persoon, over wie nog niets bekend is, werd aangetroffen in een een intercity direct die rond 1 uur deze middag vanuit de richting Rotterdam is binnengekomen op het station.

De overleden persoon is uit de trein gehaald.  Tijdens het onderzoek werd spoor 14 afgesloten voor de politie. Volgens getuigen zou het gaan om een man. Inmiddels heeft de schouwarts van de politie vastgesteld dat het om een natuurlijke dood gaat. Daarmee is het politieonderzoek afgerond.

De NS denkt de gevolgen voor het treinverkeer te kunnen beperken, Intercity Direct vertrekt vanaf een ander perron.

  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.