Volledig scherm
© ANP

Pestende meiden onder oog van schoolgenoten aangehouden

Twee tienermeiden van het Maerlant College in Brielle zijn aangehouden wegens het pesten en mishandelen van twee schoolgenoten. Dit meldt de politie vandaag. De twee slachtoffers zouden zich zo vernederd voelen, dat ze niet meer naar school durfden.

Onder aanvoering van de twee verdachten kregen beide slachtoffers op sociale media allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd. Hoewel ze niet meer naar buiten durfden zijn ze vorige naar school gelokt en door een groep jongeren ingesloten. Eén van de slachtoffers kreeg klappen. Een filmpje van de mishandeling belandde op sociale media en ging de hele school door.

Betrapt

Na aangifte van de meisjes leidde het onderzoek naar de verdachten en de groep eromheen. Dinsdag werden de twee boosdoeners op heterdaad betrapt en voor de ogen van hun schoolgenoten aangehouden. 

Agenten hebben inmiddels met de rest van de pestgroep en hun ouders een hartig woordje gesproken. Een agent van het basisteam haalde de jongeren een voor een uit de klas, zo schrijft de politie. De jongeren werd verteld dat ze met hun gedrag balanceren op het randje van strafrecht.

De twee verdachten zijn door de school voorlopig naar huis gestuurd. Ze moeten later voor de politierechter komen.

Het Maerlant College staat achter de actie van de politie. ,,We zijn volledig in deze zaak gekend'', zegt een woordvoerder.