Volledig scherm
De Rabobank laat weten dat de smsjes niet van hen afkomstig zijn. © ANP

Phishing-smsjes over Rabobank scanner in omloop

Op Twitter waarschuwt de Rabobank voor valse sms-berichten namens de bank. Het betreft smsjes over de reader en de scanner van de bank.

Rabobank on Twitter

Let op! Er gaan op dit moment SMS berichten rond die van ons afkomstig lijken te zijn. Deze zijn niet door ons verzonden. Oplichters vragen je in deze SMS om je Reader/Scanner te koppelen. Heb je toch op de link geklikt in de SMS? Stuur ons dan een bericht via DM.

Als je klant bent van de Rabobank, wees dan op je hoede voor phishing-smsjes. ,,Er gaan op dit moment SMS berichten rond die van ons afkomstig lijken te zijn. Deze zijn niet door ons verzonden. Oplichters vragen je in deze SMS om je Reader/Scanner te koppelen", meldt de Rabobank op Twitter. 

De smsjes zeggen dat je Rabobank-account in een quarantainezone geplaatst is omdat je nog geen Rabo reader of scanner hebt gekoppeld aan je account. Om te voorkomen dat je account geblokkeerd wordt, moet je op een link in de sms klikken, aldus het smsje. 

Die smsjes komen niet van de Rabobank en de bank weet ook niet wat er gebeurt als je op de link klikt. Klik je wel op de link, dan wordt je gevraagd een privébericht te sturen op Twitter. 

Zo ziet het phishing-smsje eruit.

Belinda on Twitter

Hé @Rabobank een phishing mail. Bekend?

  1. Helma (65) en Robertus (70) belanden per toeval tegelijk in het ziekenhuis
    PREMIUM

    Helma (65) en Robertus (70) belanden per toeval tegelijk in het ziekenhuis

    Ze liggen inmiddels weer veilig samen op één kamer, maar de afgelopen dagen waren voor Helma (65) en Robertus (70) Janssens uit Tilburg een regelrechte hel. Precies toen Robertus zijn vrouw een afscheidskus gaf omdat hij een zware bypass-operatie in ging, stortte zij ineen door een hartstilstand. Hun 30-jarige zoon viel niet veel later ook flauw. Om van alle ellende bij te komen, legde het ziekenhuis het echtpaar bij elkaar op de kamer.