Verstappen en de Picnic-Verstappen.
Volledig scherm
Verstappen en de Picnic-Verstappen. © Videostill

Picnic gaat in lookalike-zaak Verstappen nog geen schade betalen: ‘Gefeliciteerd Max, maar...’

Online-supermarkt Picnic is nog zeker niet van plan en niet verplicht een schadevergoeding te betalen aan Max Verstappen, nu de Hoge Raad heeft geoordeeld dat een reclame met een lookalike van Max inbreuk is op het portretrecht. ,,Een geintje moet kunnen, ook met een ‘portret’ van Max”, zegt directeur Michiel Muller.

58 reacties

 • Joke Bijlsma-Vos

  2 weken geleden
  Een grapje moet kunnen. Ik vind de lookalike niet eens echt goed lijken.
 • San Mooiman

  2 weken geleden
  @a volmer dat prutsbedrijfje heeft vorig jaar een kapitaalinjectie gehad van 660 miljoen euris van de Bill en melinda Gates foundation! Max Verstappen heeft allang aangegeven dat het geld naar een goed doel gaat, dit is gewoon om een statement te maken zodat anderen hetzelfde geintje niet gaan flikken
 • Sander Klarenbeek

  2 weken geleden
  Volgens mij is de hele TV-Kantine een parodie op bekende Nederlanders die ook zo hun portretrechten zullen hebben, daar hoor je nooit iemand over. Daar wordt indirect via reclames heel veel geld mee verdient. En dan zou een look a like niet mogen....
 • Wil Angenent

  2 weken geleden
  Ik ben een max fan, maar je kan het ook te ver uitmelken door te gaan zeiken over een super Max super super max liedje, of een fan die op zijn auto nr 33 zet in red Bull kleuren.
 • Harry Tresoor

  2 weken geleden
  Kinderachtig van beide kanten. Hier zal de zaakwaarnemer van Max wel achteraan zitten, met dollartekens in zijn ogen. Ook van Picnic vond ik het toen al een heel flauwe 'grap'.