Volledig scherm
Pieter van der Meer is klaar voor het einde van de wereld. Hij heeft een Noorse reddingsboot klaar liggen in de tuin. © ANP

Pieter Frank schaft zijn eigen 'Ark van Noach' aan

Foto'sPieter Frank van der Meer uit het Veluwse Kootwijkerbroek is helemaal voorbereid op 21-12-2012, oftewel het einde van de wereld volgens de Mayakalender. Van der Meer heeft een grote boot gekocht van 13.000 euro, waarmee hij met vijftig familieleden de 'zondvloed' hoopt te kunnen overleven.

Volledig scherm
© ANP
 
Het einde der tijden is erg, maar wat daarna komt is prachtig
Mevrouw van der Meer
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© EPA

Zo schrijft het AD. Van der Meer, die zowel in de Maya-kalender als in de Bijbel gelooft, liet vorige week voor de EO-televisie zijn speciaal aangeschafte boot zien, kosten 13.000 euro, toegerust voor vijftig personen en proviand, waarmee hij de nakende zondvloed wil doorstaan.

Sinds de uitzending worden Van der Meer en zijn vrouw, hun vijf kinderen en tien kleinkinderen door een deel van hun omgeving anders bekeken. De kinderen en kleinkinderen worden gepest. En de beide echtelieden krijgen in hun woonplaats, waar de Bijbel voor velen het houvast is, het rauwe verwijt 'valse profeet' naar het hoofd.

'Het is heel erg,' vertelt mevrouw Van der Meer, nadat ze gezegd heeft dat Pieter Frank niet meer aan de telefoon wil komen. 'Zeker, we geloven dat het de 21ste afgelopen kan zijn. Het is een heel bijzondere dag, met een bijzondere stand van de planeten. Maar evengoed kan het nog 10 jaar duren. In de Schrift staat dat de dag des Heeren komt als een dief in de nacht. Je moet er elke dag klaar voor zijn. Maar wat morgen betreft zullen we eerst moeten afwachten of we de Tekenen zien. Als dat zo is, zijn we klaar. We wachten het in vertrouwen af. Het einde der tijden is erg, maar wat daarna komt is prachtig.'

Lees meer in het AD van vandaag.