Volledig scherm
© anp

Pijnacker-Nootdorp maakt zich op voor opvang

Gemeente Pijnacker-Nootdorp is druk bezig met de voorbereidingen voor de komst van vluchtelingen naar sporthal De Viergang in Pijnacker. Ook zijn er op vier locaties kledingcontainers geplaatst om winterkleren in te zamelen voor vluchtelingen.

,,We willen alles op orde hebben. Daarom hebben we ons nog niet aangemeld bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, het COA'', zegt een woordvoerder. ,,Want op het moment dat we dat doen, kunnen er binnen een paar uur vluchtelingen komen.''

Volledig scherm
Burgemeester Francisca Ravestein. © Archieffoto

De gemeente wil zich deze week nog aanmelden bij het COA. Nu is Pijnacker-Nootdorp bezig met het regelen van bedden, stoelen, eten en vrijwilligers. 

Prangende vragen 
Voor bewoners staan op de website van de gemeente antwoorden op de meest prangende vragen. Ook vraagt de gemeente vrijwilligers die willen helpen zich te melden.

Burgemeester Francisca Ravestein zei eerder al dat de gemeente niet langs de zijlijn kan toekijken. De gemeente biedt straks een crisisopvang voor maximaal 150 personen voor een periode van 3 tot 6 dagen.

Schoenen
Ondertussen worden winterkleding, schoenen en kinderkleding ingezameld in containers bij het gemeentekantoor aan het Oranjeplein en het winkelcentrum in Keijzershof in Pijnacker. En daarnaast bij het Gouden Rijderplein in Delfgauw en bij de voormalige brandweerkazerne in Nootdorp aan de Koningin Julianastraat 12b.