Volledig scherm
© Euros

Pink Ribbon weigert opbrengst naaktkalender

Pink Ribbon is niet van plan de opbrengst van de naaktkalender van de UT-studenten Sjors Berends, Seth van Wieringen, Reint Dijksma en Ruben Brouwer in ontvangst te nemen. De relatie tussen borstkanker en 'naakt' zou als kwetsend ervaren kunnen worden.

Quote

Maar als je ergens geld vandaan kunt halen, waarom zou je dat dan niet doen?

Sjors Berends

De stichting wil daarom niets te maken hebben met de actie van de mannen van roeivereniging D.R.V. Euros. Berends, student Technische Natuurkunde, noemt de weigering heel erg jammer.

Samen met zijn kameraden koos hij bewust voor Pink Ribbon, omdat de moeder van een van hen is overleden aan borstkanker. ,,Wij willen gewoon heel graag wat doen en dit is de actie waar wij voor hebben gekozen."

Negatieve publiciteit
Berends begrijpt dat een merk als Pink Ribbon niet zit te wachten op negatieve publiciteit. ,,Maar als je ergens geld vandaan kunt halen, waarom zou je dat dan niet doen?"

Het gebeurt vaker dat Pink Ribbon niet in verband gebracht wil worden met een actie. ,,Elke vorm van donatie stellen we op prijs", zegt Anja Scheltens van Pink Ribbon. ,,Maar we moeten bij elk verzoek de afweging maken of een actie iets toevoegt aan ons merk en wat het ons oplevert."

Kwetsen
Scheltens noemt een eerder verzoek van een pornowebsite als voorbeeld. ,,De bedoelingen zijn allemaal goed, maar als dit mensen kwetst dan willen we onze naam hier niet aan verbinden."

De kalender is nog niet eens gedrukt, maar maakt de tongen flink los. Berends: ,,We gaan ons plan gewoon doorzetten. Het geld gaat gewoon naar een andere kankerstichting."

De studenten verwachten het meest van de studerende dames. ,,Maar ook familie, moeders, tantes, oma's die het leuk vinden om te zien dat we ons inzetten voor het goede doel."