Pippi-actie bijna klaar met ruim 36.000 euro op de teller

videoFans van jeugdhelden Pippi, Tommie en Annika haalden de afgelopen maanden geld op voor de drie sterspelers van de wereldberoemde hitserie. De Nederlandse crowdfundingsactie loopt vanavond ten einde, maar doneren kan nog. Inger Nilsson, die Pippi speelde, is overdonderd door alle aandacht. ,,Het is fantastisch, echt geweldig”, vertelde ze vanochtend in De Ochtendshow to go.  

De afgelopen weken bleek dat fans vooral meeleefden met kindster ‘Annika’ (Maria Persson) die geen geld heeft voor een maagverkleining. Inmiddels staat de teller van de actie op ruim 36.000 euro. Een memorabel bedrag en genoeg voor Maria om de stap naar het ziekenhuis te maken. 

Inger Nilsson, die bekend werd als Pippi Langkous, weet nog niet waar ze het geld aan gaat besteden. Ze is vooral erg blij voor haar collega Maria. ,,Voor haar is het echt geweldig. Het is zo belangrijk dat ze dit kan doen. Ze heeft dit écht nodig. Dat ze nu geholpen kan worden is fantastisch.”

Het tot nu toe opgehaalde geldbedrag van bijna 37 duizend euro is een prachtig resultaat voor initiatiefnemers Heleen Bosma en Marjan Tulp. En er gebeurde de afgelopen weken nóg iets dat zij nooit zullen vergeten: ze ontmoetten hun jeugdhelden voor het eerst. ,,In de eerste vijf minuten denk je alleen maar: gut, ze zijn het echt. Wonderlijk, dat ze mij als gewone sterveling willen ontmoeten. Ze leken zo groot en onbenaderbaar, maar het blijken lieve, sympathieke mensen,” zei Marjan Tulp na de ontmoeting. 

Quote

Wonderlijk, dat ze mij als gewone sterveling willen ontmoeten

Marjan Tulp

Tulp kijkt terug op een prachtige periode en roept iedereen op nog te doneren. ,,Wacht beter niet tot het laatste moment want dan kan het druk zijn! Grijp je laatste kans om ze te bedanken voor vijftig jaar Pippi.”

Doneren voor Pippi, Tommie en Annika kan via deze link: www.doneeractie.nl.

Volledig scherm
Inger Nilsson te gast in de ochtendshow. © ADR
Volledig scherm
Inger Nilsson als Pippi Langkous © pr
Volledig scherm
Acteurs van Pippi Langkous, Tommy en Annika krijgen in Rotterdam een cheque overhandigd van twee dames die een crowdfundingactie voor hen zijn begonnen. © Frank de Roo
Volledig scherm
Voor Maria Persson (Annika) kan de crowdfunding voor de Pippi-acteurs levensveranderende gevolgen hebben. De actrice heeft al jaren last van overgewicht en artrose en wil van het ingezamelde geld een maagverkleining betalen. © Videos