Volledig scherm
© Pauzini

Pizza krijgt Hollandse twist met dikke klets erwtensoep

Oké, het klinkt wat gek. Of vies, net wat je wilt. Toch is er niks mis mee, bezweert medewerker Maikel van restaurant Pauzini in Nijmegen. Hun pizza van de maand, de Pizza Erwtensoep, is volgens hem prima te pruimen.

Quote

De mensen die hem hebben gegeten, vonden hem goed.

Medewerker Maikel van Pauzini

Als ze zo achter elkaar staan, roepen de woorden pizza en erwtensoep veel vragen op. Om maar met het belangrijkste te beginnen: ze maken ze echt, bij Pauzini. Hoe? Maikel: ,,De bodem is van gewoon pizzadeeg. Daar strijken we koude, dikke erwtensoep over uit. De plakjes rookworst komen er boven op. En als laatste gaat er Italiaanse pizzakaas overheen."  

Oké, dat is helder. Dan de volgende kwestie: waarom? Maikel: ,,Dit is onze eerste pizza van de maand, en we wilden beginnen met iets bijzonders. Iets wat past bij de kou van de winter en echt Hollands is. En tja, dan kom je uit bij erwtensoep."  

Voordeel van de twijfel
Echt populair is hun creatie nog niet, bekent Maikel desgevraagd. Misschien omdat de combinatie gewoon niet lekker is? Grinnikend: ,,Nee, dat is-ie wel. De mensen die hem hebben gegeten, vonden hem goed." En waren dat er veel? ,,Nou ja, één of twee in de afgelopen week. Klanten vinden het blijkbaar toch wat te vreemd om te proberen."

Wie de Pizza Erwtensoep ook een brug te ver vindt, maar later dit jaar met een knorrende maag door Nijmegen zwerft: bij Pauzini denkt men momenteel na over een Mexicaanse (iets met kidneybonen) en een Oostenrijkse (met zuurkool) pizza van de maand.

Pauzini verdient overigens het voordeel van de twijfel: stemmers op Iens geven het eten gemiddeld een 7,6.