Pizza krijgt Hollandse twist met dikke klets erwtensoep
Oké, het klinkt wat gek. Of vies, net wat je wilt. Toch is er niks mis mee, bezweert medewerker Maikel van restaurant Pauzini in Nijmegen. Hun pizza van de maand, de Pizza Erwtensoep, is volgens hem prima te pruimen.
Delen per e-mail
De mensen die hem hebben gegeten, vonden hem goed.
Als ze zo achter elkaar staan, roepen de woorden pizza en erwtensoep veel vragen op. Om maar met het belangrijkste te beginnen: ze maken ze echt, bij Pauzini. Hoe? Maikel: ,,De bodem is van gewoon pizzadeeg. Daar strijken we koude, dikke erwtensoep over uit. De plakjes rookworst komen er boven op. En als laatste gaat er Italiaanse pizzakaas overheen."
Oké, dat is helder. Dan de volgende kwestie: waarom? Maikel: ,,Dit is onze eerste pizza van de maand, en we wilden beginnen met iets bijzonders. Iets wat past bij de kou van de winter en echt Hollands is. En tja, dan kom je uit bij erwtensoep."
Voordeel van de twijfel
Echt populair is hun creatie nog niet, bekent Maikel desgevraagd. Misschien omdat de combinatie gewoon niet lekker is? Grinnikend: ,,Nee, dat is-ie wel. De mensen die hem hebben gegeten, vonden hem goed." En waren dat er veel? ,,Nou ja, één of twee in de afgelopen week. Klanten vinden het blijkbaar toch wat te vreemd om te proberen."
Wie de Pizza Erwtensoep ook een brug te ver vindt, maar later dit jaar met een knorrende maag door Nijmegen zwerft: bij Pauzini denkt men momenteel na over een Mexicaanse (iets met kidneybonen) en een Oostenrijkse (met zuurkool) pizza van de maand.
Pauzini verdient overigens het voordeel van de twijfel: stemmers op Iens geven het eten gemiddeld een 7,6.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Dit is waarom je moet oppassen met het gebruik van bakpapier
Groente grillen zonder aangekoekte bakplaat: velletje bakpapier, oven aan en gaan. Maar bakpapier kan een kleine hoeveelheid PFAS bevatten. Deze chemische stoffen breken vrijwel niet af in het milieu en zijn schadelijk voor de gezondheid. -
Video
Vanaf volgende week ‘lockdown-light’: terrassen, winkels en weekmarkten gaan open
De buitenhoreca mag vanaf 28 april open van 12 uur ‘s middags tot zes uur ‘s avonds. Dat zal het kabinet vanavond bekendmaken. Een dag eerder, op Koningsdag, gelden nog gewoon alle lockdownregels, meldt een ingewijde. De versoepelingen zullen daarvoor niet een dag naar voren gehaald worden. -
PREMIUM
Bierdrinkers worden vaker gestoken door muggen, en andere weetjes over beestjes
Het tekenseizoen is begonnen, dus controleer je lichaam goed. Maar er liggen meer beestjes op de loer om je te steken en te bijten. Wie hebben het op jou gemunt? -
VIDEO
Apple onthult flinterdunne iMac in zeven verschillende kleuren
Apple heeft tijdens een presentatie zijn iMac-computer compleet in het nieuw gestoken. De vernieuwde variant is flinterdun en verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. -
Hoogleraar: Natuurlijk voedsel is ongezond
Natuurlijk voedsel is helemaal niet beter dan eten uit een pakje, zegt de Wageningse hoogleraar voedseltechnologie Tiny van Boekel (64). 'Met bewerkt voedsel is helemaal niks mis.'
-
PREMIUM
Als moeflon inheems wordt, wacht wolf de kogel op Hoge Veluwe
Het is dit jaar precies een eeuw geleden dat de moeflon zich op De Hoge Veluwe vestigde. Daarom vindt parkdirecteur Seger van Voorst tot Voorst het de hoogste tijd om het wilde schaap inheems te te laten verklaren, zodat het wordt beschermd. Wat hem betreft mogen de omstreden hekken bij de wildpassages dan ook weer weg. -
8-jarig Brits jongetje zet eigen voedselbank op
Ronnie Hazlie uit het Engelse Gosport is slechts acht jaar oud, maar dat weerhoudt hem er niet van om arme mensen een handje te helpen. Met wat hulp van zijn moeder zette hij een facebookevenement op en wist hij 519 blikjes met eten in te zamelen voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. -
Hangbuikzwijn Miss Piggy moet op dieet
Hangbuikzwijn Miss Piggy van de Nieuwkoopse kinderboerderij moet op dieet. Ook de geitjes van Het Hertenkamp aan het Kennedyplein worden te dik.