Een poster van Herstel NL, een initiatief van prominenten als economen Coen Teulings, Barbara Baarsma, Bas Jacobs en arts Evelien Peeters, oprichtster van Artsen Covid Collectief.
Volledig scherm
Een poster van Herstel NL, een initiatief van prominenten als economen Coen Teulings, Barbara Baarsma, Bas Jacobs en arts Evelien Peeters, oprichtster van Artsen Covid Collectief. © privébeeld

Plan prominenten voor openen samenleving: 'RIVM heeft onterecht angst aangewakkerd’

Door ouderen beter tegen corona te beschermen kunnen de scholen, winkels en horeca weer open. Dat vindt Herstel NL, een groep economen, artsen en andere prominenten. Er is onterecht veel angst gezaaid voor de Britse variant, stelt oud CPB-directeur Coen Teulings, een van de initiatiefnemers. 

172 reacties

 • Peter Bliek

  1 jaar geleden
  Ik ben 74 en vind het hoog tijd worden dat we realistischer met de problemen moeten kijken en dat we moeten kijken naar de drukte die het virus op de IC veroorzaakt en naar de psychische problemen bij jong en oud (geen contacten geen werk) En naar de economische schade waarvoor de rekening nog gepresenteerd krijgen. Wat de bedoeling is niet uitsluiting van ouderen, maar een vrijwillige scheiding van kwetsbaren en niet kwetsbaren zodat ieder zich vrijer kan bewegen. Dus meer vrijheid voor ieder
 • Desirée Zuidhof

  1 jaar geleden
  Allemaal angst word er aangepraat! Inderdaad de kwetsbaren beschermen en de rest weer terug naar het oude normaal!
 • Charles van der Mee

  1 jaar geleden
  Helemaal eens met het verhaal. Er heerst angst bij het kabinet ipv dat er creatief, positief naar oplossingen wordt gekeken. Veel meer daadkracht voor het vaccineren i.p.v. het slappe beleid dat nu wordt gevoerd. De Jonge moet eens van zijn troon afkomen, luisteren maar de verschillende experts en adviezen - ook economische en op gebied van logistiek - overnemen i.p.v. vast te houden aan zijn eigen bereidheid!
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Zonder de maatregelen was het dodenaantal gestegen van 80 naar 100 per dag. Dat zijn er 600 per maand mijnheer Teulings. Geen heel ingrijpende stijging?
 • Charles Wit

  1 jaar geleden
  Hallo redactie; mag ik er niet op wijzen dat het gebrek aan virologen en epidemiologen in deze groep wel heel erg opvalt, en dat ik persoonlijk bij een pandemie deze mensen beter vertrouw dan een econoom die nou niet bepaald een vlekkeloze reputatie heeft? Want ik lees hier een hoop figuren "eindelijk" roepen, maar ik zie niemand op het ontbreken van echte experts wijzen.
 1. Leven van scholiere Marit (17) overhoop na mysterieuze ‘prik in been’: ‘Ik ben gedrogeerd’
  PREMIUM
  Met video

  Leven van scholiere Marit (17) overhoop na mysterieu­ze ‘prik in been’: ‘Ik ben gedrogeerd’

  Politie en verslavingszorginstanties zijn alert op een mogelijk nieuwe dreiging in het Nederlandse uitgaansleven: stiekem gedrogeerd worden met een injectienaald. Diverse jonge vrouwen zijn hier naar eigen zeggen slachtoffer van geworden, onder wie de 17-jarige Marit de Vries uit het Drentse dorpje Smilde. De politie bevestigt de melding en neemt het serieus, ook al ontbreekt hard bewijs.