Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Plan voor ‘vaccinatiepaspoort’ over twee weken gepresenteerd

De Europese Commissie komt al over twee weken met een plan voor een Europees bewijs waarmee de drager kan aantonen dat hij is ingeënt tegen het coronavirus. Dat moet vrij reizen binnen de Europese Unie, voor werk en voor het plezier, weer mogelijk maken, zegt de commissie.

34 reacties

 • Gerard van der Werf

  13 uur geleden
  Met vaccinatie vrij reizen en zo niet kosteloos testen dat zou eerlijk zijn.
 • Hans Kraaijeveld

  2 dagen geleden
  Lijkt me redelijk dat indien je gevaccineerd bent en blijkt dat je dan ook geen risico vormt dat je de ziekte kunt verspreiden dat je dan meer mag. Diegene die geen vaccin mag hetzelfde mits negatief getest.
 • van Gogh

  1 maand geleden
  Als tonen van een "green card" zodanig wordt ingevoerd dat dat betekent dat je of corona hebt doorgemaakt, of gevaccineerd bent, of recent negatief bent getest, zonder dat iemand kan zien om welke van de drie het gaat, dan is er qua privacy niet veel aan de hand en hoeft ook niemand tegen zijn wil te worden gevaccineerd. Als dat er toe leidt dat minder essentiële bedrijven weer open kunnen, lijkt mij dat een goede keuze
 • Wiebe Lourens

  1 maand geleden
  Krijgen we gelijk in dat paspoort te zien dat we tegen pokken tbc etc zijn ingeënt?
 • tonie Hulst

  1 maand geleden
  Het blijft niet bij reizen alleen. Kaag wil een vaccinatie paspoort Ala Israel en zonder dat mag je zelfs het winkelcentrum niet meer in. En dan kun je niet meer spreken van vaccinatie is vrijwillig. Wil je nog eten kleding of wat dan ook kunnen kopen zul je wel moeten want dat houd geen mens vol. Ook overheids gebouwen mag je dan niet meer in dus rijbewijs of identiteitskaart kunt ook niet meer aanvragen.
 1. Samenvatting: RKC Waalwijk - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Winst voor Ajax ondanks zwak optreden

  11 april
 2. Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co
  Play

  Bekijk hier hoe Real een flinke tik uitdeelt aan Koeman en co