Volledig scherm
Advocaat Knoops: ,,Wilders is ontdaan en ernstig geschokt. In mijn jaren als advocaat is me dit nog nooit overkomen." © ANP

Pleitnota Wildersproces in handen AD

De concept pleitnota van advocaat Geert-Jan Knoops in het Wildersproces is in handen van het AD. Knoops laat weten 'geschokt te zijn' dat zijn pleitnota 'kennelijk is uitgelekt'.

Hij vermoedt dat er sprake is van een hack en eist een onafhankelijk onderzoek. Het Wildersproces start vrijdag met een regiezitting voor de rechtbank in Den Haag. De zitting is vanwege de veiligheid in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. ,,Wilders is ontdaan en ernstig geschokt", aldus Knoops. ,,In mijn jaren als advocaat is me dit nog nooit overkomen."

Onderzoek
De raadsman heeft de president van de rechtbank gevraagd om onderzoek in te stellen. Het is niet duidelijk welke gevolgen het uitlekken van de nota heeft voor het proces van morgen. Wilders en Knoops hebben vrijdagochtend nog overleg over hun aanpak. 

Wilders staat terecht voor groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie in de 'minder-Marokkanen'-zaak. Geert Wilders gaat met een doorwrochte tactiek zijn strafproces in over zijn Minder-Marokkanenuitspraak.

De conceptnota van raadsman Knoops maakt één ding haarfijn duidelijk: Geert Wilders geeft zich zeker niet gewonnen. De documenten geven een inkijkje hoe zorgvuldig de PVV-leider zich met advocaat Geert-Jan Knoops op de zaak heeft gestort.

Vrijdag in het AD alles over zijn tactiek.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”