Volledig scherm
Het 'oerhollandse' restaurant in Best. © Pannenkoekenhuis De Klomp

Plots 40.000 bezoekers op site pannenkoekenhuis na actie Lubach

De servers stonden nog net niet te roken, maar zó veel verkeer had de website van pannenkoekenrestaurant De Klomp in het Brabantse Best nog nooit gehad. Gisteravond werd www.pannenkoekenhuisdeklomp.nl plotseling door meer dan 40.000 mensen bezocht. Reden: de zaak werd onverwachts betrokken bij een ludieke actie van tv-programma Zondag met Lubach

,,Arjen Lubach is in één klap mijn grootste vriend geworden'', glundert eigenaresse Ardi van Laarhoven. Nadat ze vanochtend door een vriendin werd wakker gebeld, zag ze een enorme piek in het aantal bezoekers op haar website. 

Het zit zo. Cabaretier Arjen Lubach besteedde gisteravond in zijn show aandacht aan de krapte op de huizenmarkt, en de grote moeite die starters hebben om aan een eerste huis te komen. Grootste boosdoeners zijn (buitenlandse) investeerders die huizen opkopen om ze voor veel geld te verhuren, zo betoogde Lubach. Om daar een stokje voor te steken 'kaapte' hij de site Investing in Dutch Housing. 

Buitenlandse beleggers die op investingindutchhousing.nl kijken, komen op een overheidswebsite uit, waar zij worden opgeroepen om te investeren in Nederlandse (rijtjes)huizen. Maar welke buitenlander komt nou naar een .nl-website?, dacht Lubach. Daarom kocht hij de .com en .eu-variant, en linkte die door naar iets typisch Hollands: de pannenkoekenzaak in Best. 

Normaal maximaal 200 man

Quote

Ik zie het niet als politiek. Ik vind het vooral heel grappig wat hij gedaan heeft. Pure humor

Ardi van Laarhoven

Terwijl Van Laarhoven al rustig lag te slapen, kwamen door de uitzending plotseling 40.369 mensen op haar site terecht. Ter vergelijking: op een normale zondag trekt de site van De Klomp maar tussen de 100 en 200 bezoekers. ,,De provider kan het gelukkig aan'', zegt de eigenaresse lachend. 

Dat ze onbedoeld wordt betrokken bij een politiek statement, maakt Van Laarhoven niets uit. ,,Ik zie het niet als politiek hoor. Ik vind het vooral heel grappig wat hij gedaan heeft. Pure humor. Alleen of de overheid er ook blij mee is weet ik niet.''

'Sjeik Betsie'

Van Laarhoven wordt bedolven onder de reacties, van bekenden, maar ook van 'grappige' kijkers van het programma. Zo heeft ene 'Starter' interesse om de pannenkoekenzaak te kopen en informeerde 'Sjeik Betsie' naar de verkoopprijs. 

En als je dan toch in de belangstelling staat, kun je er maar beter gebruik van maken. Grote kans dat De Klomp deze week een Gouden Pannenkoek, of Investeerderspannenkoek introduceert. ,,Speciaal voor mensen in Saoedi-Arabië'', grinnikt de eigenaresse. ,,Waarschijnlijk koppelen we er een Facebookactie aan, daar gaan we vanavond eens over brainstormen.'' 

Extra man

Aan de tienduizenden mensen op haar website heeft Van Laarhoven praktisch niets. Maar de naamsbekendheid die dat met zich meebrengt, dáár zou De Klomp zomaar eens flink van kunnen profiteren. Wie komend weekend een pannenkoek wil eten, doet er goed aan te reserveren. ,,Ik denk dat ik wat extra personeel inplan.'' 

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”