Volledig scherm
Daniël van der Stoep © anp

Politicus wilde seks met de dochter van een partijgenoot

Een van de minderjarige meisjes waar oud-Europarlementariër Daniël van der Stoep seks mee wilde door haar te betalen, is de dochter van een vroegere beleidsmedewerkster en partijgenoot van hem. Volgens deze oud-beleidsmedewerkster heeft Van der Stoep 'lange tijd en aanhoudend' aangedrongen op de seks.

De beleidsmedewerkster (die anoniem wil blijven vanwege haar dochter) werkte met Van der Stoep in de partij 'Artikel 50' waarmee hij meedeed aan de Europese Parlementsverkiezingen in 2014. Die partij haalde geen zetel. Van der Stoep was daarvoor bekend als PVV-europarlementariër.

Van der Stoep moet dinsdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen omdat hij in 2013 en 2014 drie meisjes zou hebben willen overhalen seks met hem te hebben tegen betaling. Van der Stoep zou volgens het Openbaar Ministerie de meisjes geld en cadeautjes als sigaretten, drank, hotelovernachtingen en vakantie hebben beloofd.

De dochter van
De dochter van zijn beleidsmedewerkster zou in september 2012, vlak voor haar 15de verjaardag, als eerste zijn benaderd. De andere twee slachtoffers kregen in 2013 te maken met Van der Stoeps toespelingen. Tot echte seks is het nooit gekomen, het bleef bij toespelingen. Totdat de vader van een de meisjes de berichtjes van Van der Stoep aan zijn dochter las en aan de bel trok.

Van der Stoep (35) was bevriend met zijn oud-beleidsmedewerkster en kende haar dochter goed. De vrouw heeft nog een andere, iets oudere dochter die laag op de kieslijst van Artikel 50 heeft gestaan. Volgens advocaat Van Vliet van Van der Stoep is er niet veel aan de hand en 'hebben de meisjes dat ook verklaard'. Volgens de beleidsmedewerkster is dat onzin: ,,Mijn dochter heeft in elk geval haar verklaring níet ingetrokken.''

Het is niet de eerste keer dat oud-CDA'er en oud-PVV'er Van der Stoep in opspraak komt. In 2011 veroorzaakte hij onder invloed van drank een ongeluk en raakte zo zijn plek in de PVV kwijt.