Volledig scherm
© Annina Romita

Politie Amsterdam bezorgd om gewelddadige verkrachtingen

De Amsterdamse politie is bezorg om een reeks opvallende en gewelddadige verkrachtingen in de stad, bericht Het Parool. Sinds januari dit jaar kreeg de stad te maken met vijf verkrachtingen van jonge vrouwen, waarbij veel geweld werd gebruikt.

Afgelopen weekend was het opnieuw raak. Een jonge vrouw werd zaterdagochtend aan de Benedenlangs in Amsterdam-Noord verkracht. De dader gebruikte veel geweld en droeg een bivakmuts.

,,We kijken met zorg naar deze zaken. Het ging in alle gevallen om jonge vrouwen tussen de twintig en dertig jaar, die onderweg zijn en verrast worden door een totaal vreemd persoon. Met de combinatie van de mate van het geweld zijn deze zaken heel opvallend te noemen'', zegt politiewoordvoerder Ellie Lust tegenover Het Parool

Voor de drie verkrachtingszaken in Nieuw-West en Oost in januari is inmiddels een verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Purmerend die nog steeds vast zit. Twee andere zaken zijn echter nog niet opgelost.

Quote

Het ging in alle gevallen om jonge vrouwen tussen de twintig en dertig jaar, die onderweg zijn en verrast worden door een totaal vreemd persoon.

Ellie Lust, politiewoordvoerder

Politie

In de laatste zedenzaak in Amsterdam heeft het slachtoffer een omschrijving van de dader gegeven. Het zou gaan om een lichtgetinte man van ongeveer 30 jaar oud. De man is 1,70 meter lang, heeft kort donkerbruin haar, een geschoren of glad gezicht en was gekleed in een bruine jas. Daarnaast droeg de dader een bivakmuts.

De politie roept mensen die zaterdagochtend rond kwart over acht iets gezien of gehoord hebben op om contact op te nemen. 

Dinsdagavond besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de verkrachtingszaak van een twintigjarige studente in de nacht van 17 op 18 maart op de Borcht bij het Amstelpark in Zuid. Ook in deze zaak vraagt de politie om tips.