Volledig scherm
© Timo Bouman/Persbureau Heitink

100 kilo vuurwerk en vuurwerkbom in woning, Arnhemmer (26) opgepakt

updateAan de Klarendalseweg in Arnhem is woensdagavond ruim 100 kilo vuurwerk aangetroffen in een bovenwoning. Een 26-jarige bewoner is aangehouden door de politie.

De grote hoeveelheid illegaal vuurwerk werd aan het einde van de middag al ontdekt door de politie na een tip. Omdat er in de avond ook nog een geïmproviseerde vuurwerkbom werd gevonden in de woning, werd de omgeving pas later afgezet en rukten meerdere hulpdiensten uit. Volgens de politie zijn er geen huizen ontruimd.

Wel werden de gasten van restaurant Sugar Hill, onder de woning, naar buiten gestuurd. Rond 22.30 uur mochten zij weer naar binnen. De eigenaar van Sugar Hill wilde niet inhoudelijk op het voorval ingaan. ,,Ik verwijs u door naar de politie. Het is al vervelend genoeg dat er bij de buren iets is gebeurd’’, reageerde hij.

'Rustige avond'

Snackbar 't Klavertje aan de Klarendalseweg viel net binnen het gebied dat afgezet was met rood-witte linten. ,,Ik heb een rustige avond gehad. Alleen via het steegje achterom heb ik wat bestellingen kunnen doen. Meer klanten heb ik niet gehad’’, zegt de snackbareigenaar.

Wie de verdachte is die met de politie is meegenomen, weet hij niet. ,,Er wonen meer mensen boven. Ze komen allemaal wel ik mijn zaak. Heel gewone mensen.’’

Explosief

Voor de vuurwerkbom werd eerst een explosievenspecialist van de politie ingeschakeld om onderzoek te doen. Daarna kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die heeft de geïmproviseerde bom op een terrein aan de Koningsweg in Arnhem tot ontploffing gebracht. De rest van het vuurwerk werd afgevoerd door specialisten.

Rond 22.40 uur vertrokken de meeste hulpdiensten en kon de omgeving van de woning aan de Klarendalseweg weer worden vrijgegeven.

De opgepakte bewoner zit vast en de politie doet verder onderzoek naar hem.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement