Volledig scherm
Inzetje: de zieke Fady. Voor de 4-jarige jongen wordt geld ingezameld om hem in de Verenigde Staten te laten behandelen aan neuroblastoom, een vorm van kanker. © ANP, AD

Politie arresteert dief collectegeld zieke Fady (4)

Met de arrestatie van een 29-jarige Rotterdammer denkt de politie de man te pakken te hebben die de diefstal van een aantal collectebussen voor de doodzieke Fady (4) uit Rotterdam op zijn geweten heeft.

De verdachte werd vrijdagavond aangehouden nadat in een winkel in Rotterdam-Zuid de collectebus plotseling was verdwenen. De diefstal werd ontdekt toen de bus werd opgehaald.

Dankzij tips kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. Het is onbekend hoeveel geld met de diefstal van de collectebussen is verdwenen. Ook bij een slagerij, speelgoedzaak en bloemenwinkel verdwenen collectebussen.

Kanker
Voor Fady wordt geld ingezameld om hem in de Verenigde Staten te laten behandelen aan neuroblastoom, een vorm van kanker. Als hij kan worden behandeld in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Philadelphia, stijgen zijn overlevingskansen met 25 procent.

Fady's familie probeert nu geld op te halen zodat het gezin in het najaar mee kan. Ze hebben daarvoor zo'n 100.000 euro nodig. Vorige week stond de teller net iets boven de 21.000 euro.