Volledig scherm
Lid van de Dienst Speciale Interventies op archiefbeeld. © ANP

Politie bevrijdt ontvoerde vrouw en twee kinderen in Almere

De politie heeft begin dit jaar een 31-jarige uit Amsterdam ontvoerde vrouw en haar twee kinderen van 3 en 7 jaar bevrijd uit een woning in Almere. In de zaak zijn tien verdachten opgepakt. 

Zes van hen zitten nog vast; vijf mannen en een vrouw variërend in leeftijd van 19 tot 28 jaar uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend. De politie meldt dat een deel van de verdachten vermoedelijk deel uitmaakt van de rapscene in Amsterdam-Zuidoost. Bij de verdachten zijn in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

De vrouw en haar kinderen werden 31 december vanuit Amsterdam-Noord ontvoerd. Het lukte haar via een bekende de politie te alarmeren. Daarop werd een uitgebreid opsporingsonderzoek gestart, dat leidde naar de verblijfplaats van de vrouw in een woning in Almere. De politie wist de vrouw en haar kinderen 1 januari te bevrijden.

De politie brengt de aanhoudingen nu pas naar buiten, omdat één van de aangehouden verdachten tot en met afgelopen maandag in beperkingen zat. Over de motieven van de daders is nog niets bekend.

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.