Volledig scherm
Een afnamelocatie van DNA in het het verwantschapsonderzoek rondom de moord op Nicky Verstappen. © ANP

Politie blij met eerste opkomst DNA-onderzoek Nicky Verstappen

De politie is 'heel tevreden' over de start van het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen. Gisteren, op de eerste dag van het onderzoek, hebben al 1225 mannen DNA afgestaan. 

,,We waren ingericht op 1250 mensen. Dus de opkomst is zeker niet slecht'', zei woordvoerder Dick van Gooswilligen van het DNA-onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen. ,,Aan het eind van de rit gaan we kijken wat we doen met de mensen die zich niet hebben gemeld.'' Dat is dus na 18 maart, want zo lang duren de DNA-afnames nog.

In totaal worden 21.500 mannen opgeroepen, van wie 17.500 in Landgraaf, delen van Heerlen en Brunssum en Nicky’s woonplaats Heibloem.

De sfeer op de locaties was ontspannen. Slechts op twee locaties in Landgraaf ontstond heel even een langere wachttijd, maar dat werd opgelost door de inzet van de zogeheten mobiele brigades.

De DNA-afnames van gisteren zijn in dozen verzameld en administratief verwerkt. Vervolgens gaan ze naar het Nederlands Forensisch Instituut NFI voor onderzoek. ,,Mensen die gisteren niet konden komen, kunnen zich ook vandaag of een andere dag melden", aldus de woordvoerder.

Vandaag gaat het onderzoek verder.

De animo in het Noord-Limburgse dorpje Heibloem om mee te doen aan het grote DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen, is groot. Dat bleek uit gesprekken met mensen die zich zaterdagochtend meldden bij het DNA-afnamepunt.