Politie controleert pleziervaart: Agressief wordt het op het water nooit

VIDEODuizenden roergangers worden dit weekend op het water gecontroleerd. Varen ze niet te hard? Is het vaarbewijs in orde? En heeft de schipper niet te veel gedronken? De handhavingsactie, waarin onder andere Rijkswaterstraat, de Landelijke Eenheid en het OM samenwerken, vindt elk jaar plaats aan het begin van de zomer. En dit weekend is er, dankzij het lekkere weer, meer dan genoeg te doen. 

Aan de achterkant van de Boston Whaler steken twee dikke buitenboordmotoren van elk 250 PK, wat de boot een soort racewagen op een woonerf maakt. De maximale vaarsnelheid op het Buiten-IJ in Amsterdam is 18 kilometer per uur, maar deze boot haalt, zo schat Mark Seghers (43), hoofdagent van de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid, zeker tachtig kilometer per uur.

  1. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

    Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

    De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.