Cor P.
Volledig scherm
Cor P. © Politie

Politie deelt foto's van voortvluchtige moordverdachte Cor P. (36)

De politie heeft foto's gedeeld van de voortvluchtige Cor P. Hij is verdachte in de zaak van de ‘tattookillers’, die worden vervolgd voor de moord op Onno Kuut. Vanmorgen werd tijdens een rechtszaak tegen de vier verdachten bekend dat de Schiedammer zijn enkelband heeft doorgeknipt en van de rader is verdwenen. Tegen hem en zijn medeverdachten zijn levenslange celstraffen geëist.

Cor P. werd in vrijheid gesteld nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten voor een eerdere liquidatiepoging in 2009. Eén van de voorwaarden die daar aanzat, was het dragen van een enkelband. Maar die is sinds dinsdagavond niet meer te monitoren. 

P. zat voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van Onno Kuut niet in voorlopige hechtenis. Hij en zijn drie medeverdachten mogen het proces in vrijheid afwachten. Nu hij zijn enkelband heeft gesaboteerd, wordt hij gezocht. 

De Schiedammer (36) draagt de bijnaam De Paling omdat hij al meermalen uit handen van de politie wist te ontsnappen. P. is 1.75 meter lang en heeft opvallende tatoeages over zijn hele lichaam. Hij staat bekend als vuurwapengevaarlijk. 

P. is voor het laatst gezien in Schiedam.

Enkele tatoeages van Cor P.
Volledig scherm
Enkele tatoeages van Cor P. © Politie
Tattoos van Cor P.
Volledig scherm
Tattoos van Cor P. © Politie