Volledig scherm
PREMIUM
Agenten oefenen voor oud en nieuw. Illegaal vuurwerk waarmee ze worden geconfronteerd wordt inmiddels verhandeld via distributielijnen die ook voor softdrugs gebruikt worden © ANP

Politie: Distributie illegaal vuurwerk gaat nu via drugslijnen

Handelaren in illegaal vuurwerk gebruiken nu ook drugslijnen om hun waar in Nederland te krijgen. Dat ziet de politie nu de pakkans bij het versturen van vuurwerk in postpakketten groot is geworden.

,,We zien dat de gebruikte distributielijnen overeenkomen met die voor handel in softdrugs’’, zegt Ruud Verkuijlen, programmamanager bij de politie. Er lopen inmiddels diverse onderzoeken, omdat het erop lijkt dat vuurwerkhandelaren de logistiek van de drugshandel hebben ontdekt. Het illegale vuurwerk wordt in het buitenland gehaald en eenmaal in Nederland verkocht vanuit bijvoorbeeld kofferbakken van auto’s.  

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.