Volledig scherm
Politie in een illegale hennepkwekerij © GinoPress B.V.

Politie doorzoekt 34 panden bij grote actie in Limburg

De politie in Limburg heeft tijdens een grote actie 34 panden doorzocht en vijf mensen aangehouden. Agenten troffen onder andere een illegale tabaksfabriek, meerdere hennepkwekerijen en een illegaal café aan. 

In een bedrijfspand troffen agenten een doorgeladen vuurwapen aan. Daar werden vier Polen aangehouden. Verder werd er nog een man aangehouden die de Opiumwet overtrad. 

Op meerdere plekken troffen agenten hennepkwekerijen aan. In totaal werden er ruim zeshonderd planten in beslag genomen bij drie verschillende kwekerijen. De politie ontmantelde daarnaast een illegale tabaksfabriek en een illegaal café. 

Aan de politieactie werd meegewerkt door de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de veertien gemeenten waar de invallen plaatsvonden, waaronder Heerlen, Venlo, Weert en Sittard-Geleen. Het ging om locaties in het agrarische buitengebied en op industrieterreinen.

De actieweek vond plaats in het kader van de intensiveringsaanpak ondermijning in Zuid Nederland. De aanpak, die eind 2014 is gestart in de drie zuidelijke provincies Brabant, Zeeland en Limburg, heeft tot doel als één daadkrachtige integrale overheid criminele netwerken te verstoren en de productie van hennep en synthetische drugs substantieel terug te dringen.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.