Volledig scherm
Rechercheurs van de forensische dienst zijn bezig met onderzoek. © Peter Nicolai

Politie: Duitse Monika Ritschel is niet de vermoorde vrouw in Zeeland

De Duitse Monika Ritschel, die sinds mei 2017 vermist wordt, is ondanks de sterke gelijkenis niet de vermoorde anonieme vrouw in het Zeeuwse Westdorpe. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt op Twitter. 

De afgelopen dagen kwamen er via de Whatsapp-service van de politie zóveel tips binnen over de Duitse vrouw dat de politie besloot dit gerucht te ontkrachten. De mogelijkheid dat ze het is is onderzocht, maar het blijkt niet om dezelfde persoon te gaan.

Vorige week werd in het televisieprogramma Zomer met Art bekendgemaakt dat de politie tot dusver 300 tips heeft binnengekregen over de vermoorde onbekende vrouw die in juni in Westdorpe werd gevonden en dinsdag in Terneuzen is begraven. 130 daarvan zijn binnengekomen nadat afgelopen weekend bekend werd dat ze is doodgeschoten. 

Die 53-jarige Duitse vrouw waarvan gedacht werd dat zij de vermoorde vrouw zou kunnen zijn, werd in mei 2017 als vermist opgegeven. De persoonsbeschrijving komt goed overeen met het gevonden lichaam en ook de foto toont gelijkenissen, vandaar de vele reacties bij de politie. 

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.