Politie geeft beelden vrij van verdachte schietpartij Amsterdams restaurant

De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de verdachte van de fatale schietpartij eind juli in een restaurant in de Amsterdamse Beethovenstraat.

De verdachte kwam vermoedelijk op 8 juli via Schiphol Nederland binnen. De politie sluit niet uit dat hij na de liquidatie het land via dezelfde luchthaven heeft verlaten. Ook lijkt het erop dat de man in het centrum verbleef, aldus de politie.

De schietpartij vond 30 juli plaats in een restaurant in de Beethovenstraat. Een 62-jarige Amsterdammer, die bekend was bij politie en justitie, raakte hierbij zwaargewond en bezweek korte tijd later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Kroatische crimineel
Het Parool meldde eerder dat het slachtoffer Ivan Serdarusic zou zijn, die zou horen bij een groep Kroatische criminelen van wie er al verscheidene zijn omgebracht. Serdarusic zou geen grote bekende in het Amsterdamse criminele milieu zijn geweest.

De dader schoot binnen in het restaurant doelbewust op het slachtoffer en rende vervolgens naar buiten. In zijn vlucht is hij waarschijnlijk spullen kwijtgeraakt, waaronder een vuurwapen.

De politie heeft langs de vermoedelijke vluchtroute verder een beige hoedje, een zwarte laptoptas, handschoen en een wit/blauw kledingstuk gevonden. Op de vrijgegeven beelden is de verdachte met zowel het beige hoedje en de laptoptas, als zonder deze spullen te zien.

Volledig scherm
Bij de schietpartij in de Beethovenstraat viel een dode. © anp