Volledig scherm
De politie beëindigde dit weekend een illegaal feestje. © Politie Weerijs

Politie grijpt in bij illegale houseparty, zestien bezoekers bekeurd

De politie heeft dit weekend een einde gemaakt aan een illegale houseparty bij de Galderse Meren bij Breda. Er zijn zestien feestvierders bekeurd. Zij zijn nadat zij de boel hadden opgeruimd naar huis gestuurd. Dat meldt de politie op sociale media.

Een wijkagent stuitte tijdens zijn nachtelijke surveillance in de nacht van zaterdag op zondag op de illegale rave. Die werd gehouden op het strand van de recreatieplas, even ten zuiden van Breda. ,,De feestgangers hadden een aanhanger geplaatst met een aggregaat, speakers en disco-verlichting”, aldus de politie.

De politiemedewerker riep meteen meerdere collega's op. Zij kwamen ter plaatse en zetten de locatie dicht, zodat de bezoekers van het feest er niet vandoor konden gaan. Het housefeest werd daarop beëindigd. 

Verboden terrein

De politie spreekt van een illegale houseparty en is zondagochtend helder: ,,De Galderse meren zijn na zonsondergang en voor zonsopkomst verboden terrein. Dit is duidelijk aangegeven middels reflecterende bebording op alle toegangswegen en de parkeerplaatsen.”

Er waren op het moment dat de politie arriveerde zestien feestgangers aanwezig. Er werd dan ook 16 keer een proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht: ‘verboden toegang’. ,,Nadat de feestgangers de locatie weer netjes hadden opgeruimd, verlieten zij de locatie.”

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.