Volledig scherm
Fortuna-stadion in Sittard © ANP Pro Shots

Politie grijpt wedstrijd Fortuna-Utrecht aan om actie te voeren

De wedstrijd Fortuna Sittard-FC Utrecht in de eredivisie gaat zaterdagavond gewoon door, ook al laat de politie zich niet zien in en rond het Fortuna-stadion in Sittard. Agenten grijpen de voetbalwedstrijd aan om actie te voeren voor een betere cao.

Na uitvoerig overleg met de politietop, politiebonden en Fortuna Sittard besloot burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen woensdag om het sein op groen te zetten.

Supporters van FC Utrecht zijn ondanks de aangekondigde politiestaking welkom bij Fortuna Sittard, maar alleen met de bus. De fans die de competitiewedstrijd in Limburg willen bijwonen, moeten met een buscombi naar Sittard toe.

De 150 aanhangers van Utrecht die met de auto zouden gaan, krijgen hun geld terug en hebben de mogelijkheid om alsnog met de bus te reizen.

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.