Club Pellikaan in Amersfoort
Volledig scherm
Club Pellikaan in Amersfoort © Google Streetview

Politie heeft mogelijk link moord sportschool

De politie heeft mogelijk een link die kan helpen bij het zoeken naar de dader van het schietincident bij een sportschool in Amersfoort gisteravond. Daarbij kwam een man om het leven. Zijn identiteit wordt later bekendgemaakt.

Kort na de schietpartij kreeg de politie de melding van een brandende auto in Leusden, dat enkele kilometers bij Amersfoort vandaan ligt. 'Wij sluiten niet uit dat die auto betrokken is bij het incident in Amersfoort. Dat onderzoeken we nu', aldus een woordvoerder van de politie.

De schietpartij vond plaats rond 22.00 uur, buiten aan de zijkant van sportschool Club Pellikaan, plaats. Op dat moment waren nog ruim 100 klanten binnen. Zij mochten even voor middernacht, nadat onder meer alle namen waren genoteerd, naar huis.

Van dichtbij geschoten
Volgens de eerste onbevestigde geruchten op Twitter zou er zeker zes keer van dichtbij geschoten zijn op het slachtoffer.

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Ik weet nu dat hij de moordenaar van mijn vader heeft gepakt’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).