De politie heeft twee mannen aangehouden voor een veelbesproken woningbrand in Hedel.
Volledig scherm
De politie heeft twee mannen aangehouden voor een veelbesproken woningbrand in Hedel. ©

Politie hield hoofdverdachte afpersingszaak fruithandel aan het lijntje om aanslagen te voorkomen

De politie heeft de hoofdverdachte rond de reeks aanslagen bij medewerkers van fruithandel De Groot in Hedel begin januari enkele dagen aan het lijntje gehouden om zo verdere aanslagen te voorkomen. De hoofdverdachte dacht dat de politie hem inzette als ‘intermediair’ om nieuwe aanslagen te verijdelen, terwijl de politie in werkelijkheid tijd kocht om hem te kunnen aanhouden.

5 reacties

 • Rene vd Borden

  1 jaar geleden
  Zal wel weer een taakstrafje worden want hij heeft zijn goede wil getoond. Met de softe rechtsgang in Nederland weet je het maar nooit.
 • Van Rossem

  1 jaar geleden
  Vooralsnog is Ali niet http://schuldig.Na de Irt affaire en schandalen blijven ze bij Justitie nog steeds in zichzelf geloven.Hoe zit het met Holleeder zijn http://kroongetuige.De getuige in het Tagi proces ook zo iets.
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  En gezien ons softe beleid zal er binnenkort wel een fruitmand worden bezorgd
 • Marco S. Zelf

  1 jaar geleden
  @Piet Tetteroo, het feit dat hij vrijspraak voor zichzelf wil geeft volgens mij aan dat hij erbij betrokken is. En geen namen willen noemen maar vrijspraak vragen voor medeverdachten betekent volgens mij ook dat hij, indirect, wel namen noemt. Al met al hopen op een adequate manier van vervolging en een passende straf. Marco Zelf
 • P. Tettert

  1 jaar geleden
  Ali zegt: "ik heb aangegeven dat ik geen namen zal noemen (dat heb ook nooit gedaan) en dat ik dit wil doen, in ruil voor vrijspraak voor mij en de medeverdachten, en een schadevergoeding voor de onterechte detentie". Hoe is het mogelijk dat hij denkt zulke eisen te kunnen stellen?? Goed dat hier niet ingetrapt wordt door het OM. Het was een tactische zet die nodig was, blijkbaar. Of zal de rechter nu zeggen dat dit niet mag? Moet niet gekker worden in Nederland.