Volledig scherm
De politie was vannacht veel eenheden aanwezig rond het Philips Stadion waar Guus Meeuwis zijn concertreeks houdt in het centrum van Eindhoven. Volgens de politie was er sprake van een verdachte situatie © ANP

Politie houdt vijf Belgen aan na onrust bij concert Meeuwis

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Belgische-Nederlandse grens bij Valkenswaard een auto aangehouden met vijf Belgische inzittenden. Dit maakte de politie bekend na vragen van deze krant. Er zou geen direct verband zijn met de Amsterdamse verdachte die eerder in Eindhoven is opgepakt.

De arrestatie werd verricht omdat het kenteken van de  auto niet overeenkwam met gegevens die de politie had over de auto. Er is volgens een politiewoordvoerder geen direct verband met de 29-jarige Amsterdammer die vrijdagavond in Eindhoven werd opgepakt omdat hij zich verdacht gedroeg in de omgeving van het PSV-stadion. ,,Maar omdat we extra alert zijn, vanwege de situatie in Eindhoven, kwamen we de auto op het spoor." Het vijftal zit nog vast. De politie verstrekt geen informatie over de leeftijd en woonplaats van de vijf.

De 29-jarige man maakte filmopnamen bij het stadion, maar had geen kaartje voor het concert van Guus Meeuwis in het stadion. Hij werd later opgepakt in de Nieuwstraat in de Eindhovense binnenstad.

Huiszoeking
In Amsterdam heeft de politie zaterdag huiszoeking verricht in de woning van de 29-jarige verdachte, die zaterdag is verhoord. Over de uitkomst van het verhoor doet de politie geen mededelingen.

De woordvoerder van burgemeester John Jorritsma van Eindhoven liet weten dat er geen nieuw overleg is gepland tussen burgemeester, openbaar ministerie en politie over de situatie rond het PSV-stadion. Zaterdag kwam deze zogeheten driehoek bij elkaar. ,,Er is geen vervolg gepland, maar als er weer een en ander aan de hand is, komen we opnieuw bij elkaar. Er zijn geen aanwijzingen dat het concert van Guus Meeuwis zaterdagavond niet door kan gaan", aldus de zegsman.